duminică, 21 februarie 2010

Şi românii pot fi solidari. Cazul Vakulovski.

Probabil că peste ani cazul Vakulovski va fi studiat în manuale. În manualele de istorie a românilor, de drept, de literatură. Deocamdată, urmărim spectacolul de pe margine, dar nu fără a ne implica, fie şi indirect, prin luare de atitudine şi huiduieli la adresa ipocriziei, nepăsării, obtuzităţii şi comportamentului inadmisibil al funcţionarilor români.
Ţin minte că la o întâlnire în ClubA, când ne-am adunat să discutăm despre expulzarea lui Sandu din România şi modalităţile de rezolvare a problemei, cineva mi-a strigat din sală că o iau prea personal. Păi doar aşa pot fi mişcate lucrurile nu numai în propria casă, dar şi în blocul în care locuieşti, pe stradă, în oraş, în ţară. Să le iei cât poţi de personal, să-ţi pese.

Citind acum pe net reacţiile blogosferei la nedreptatea care i se întâmplă lui Sandu Vakulovski mă bucur că iau atitudine personalităţi de seamă ale culturii româneşti, dar şi oameni simpli. Poate că aşa se vor trezi şi funcţionarii, vor ridica nasul din hârţoage şi îşi vor da seama că în spatele fiecărei hârtii este un om care merită să fie tratat cu respect şi că orice problemă poate fi rezolvată, dacă scoţi sabia din teacă şi tai nodul buclucaş.

Astăzi, la ora 20, Radio Guerrilla face un Război pentru Alexandru Vakulovski. Sunt invitaţi toţi prietenii lui Sandu care sînt pe recepţie să sune la radio şi să vorbească.