joi, 10 decembrie 2009

Cartea mea şi alte cărţi

Am fost anul acesta la Gaudeamus. Sâmbătă.


Florin, Cătălina şi Elena, fetiţa unei prietene, obosiţi de umblătura prin târg.
Am cumpărat mai puţin decât altădată. Din varii motive. :D Culmea e că am vrut să luăm nişte cărţi anunţate şiiiiiii ghi-ni-on. Nu le-am găsit la standurile editurilor cu pricina. E vorba despre două cărţi de Mihai Vklvsk (Vinea) şi una de Felix Nicolau (Tritonic).

În ultima, ANTICANONICE,

a apărut o cronică stresată la cartea mea din SDU.

1. I-am zis lui Mihail Vakulovski că o să ajung la lansarea cărţilor lui, chiar dacă am de mers la nunta colegului meu de serviciu, Robert. Întâi la Târg şi după la nuntă. Zis şi făcut. Nu tu coafură, nu tu dichiseală, spre bucuria lui Florin, că na, promisesem. Numai că lansarea aşa şi n-a avut loc. În schimb am făcut poze cu autorele, care, după cum vedeţi, în ciuda tuturor întâmplărilor, şi-a păstrat buna dispoziţie.

Cătălina, Mihai cu Tiukul pe chept şi Florin cu ochelarii pe ochi. ( În zare, Moni Stănilă)

Cătălina cu Mihai şi Carmina

La standul Vinea, Chris Tănăsescu se dădea în spectacol.


Mihai m-a întrebat dacă eu pot aşa. Nu ştiu dacă aş putea recita chiar în halul ăsta. Aş risca să apar ca un Gherasim Luca la genul feminin. Dar o să încerc să minunez lumea sâmbătă, la Timişoara, la cenaclul Pavel Dan, unde am fost invitată să citesc din cartea mea nouă cu gaura veche...

Dar să revenim la Târg. Aceasta este pictoriţa Cristina Radu, care a făcut nişte desene minunate la cărţile pentru copii Gulii verzi in ţara pisicilor şi Motanul invizibil de Grete Tartler. Ţine în mână o turtă dulce, pe care tocmai intenţiona s-o mănânce. Că murea de foame. O primise la o lansare. Era tristă că trebuia s-o sacrifice, dar, vorba aia, foamea dă pe de-a dreptul.

Ca să rămână şi ea cu o aminitire, i-am propus să îi fac o poză cu personajul:

Sanda Watt şi alţi preţuitori de artă caldă:

După toată aventura, am alergat într-un suflet la nuntă. Ca bonus, vă ofer poze cu fericiţii:


S korablea na bal
(Fularul oranj l-am primit de la Andreea de ziua mea. Mi l-a dat la târg.)

Robert cu Iuliana. Noi eram încă la târg...

Şiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii BONUS Nr2

Mirele înainte de "dar".