marți, 29 martie 2011

Mihai şi Sandu Vakulovski & fraţii Jderi


Am fost cu familia la dubla lansare a fraţilor Vakulovski. Cei mai celebri fraţi din literatura română, după fraţii Jderi (Dan Mihuţ). Lansarea a avut loc La Scena chiar pe 27 martie. Data s-a potrivit de minune.
La drept vorbind, atât ei, cât şi eu am făcut deja unirea. (Până şi Vasile Ernu a făcut-o) Eu am şi fructificat-o.

Cosmin Perţa mi-a adus cartea promisă de Mihai, pe care autorul ne-a dat un autograf, of course.


Am citit din ea ieri şi azi în drum spre serviciu şi înapoi,  vreo oră pe scară, că mi-am uitat cheile la serviciu şi a trebuit să aştept până vine vreun neam să-mi deschidă uşa raiului. Am citit cu bucurie şi plăcere. Pentru mine chiar a avut o "funcţie farmaceutică". Cartea e scrisă cu drag şi asta se simte. E scrisă omeneşte, aş zice. O să spun mai multe, după ce o termin.

Am înregistrat câteva filmueleţe, inclusiv o pledoarie a lui LIS pentru literatura română din Basarabia.Postez aici unul dintre ele, mai de atmosferă. Pe celelalte le voi posta mâine.
p.s.
Şi apropo, Vasile, în România era deja, pe vremea aia, si orchestră simfonică:D (fondată în 1868 Societatea Filarmonică Română a avut drept scop organizarea unei orchestre simfonice permanente) aşa că ne nado, ne sîpy mne soly na ranu...:))

p.p.s Vinul cred că a fost adus de Sandu de la Antoneşti.