Mi-a zis MihaiL Vakulovski că a scris ceva despre cartea mea în Zile şi Nopţi. Şi mi-a demonstrat.
Eu la rubrica Obssesion The Club

Mă laud şi eu...Na
Florin, Cătălina şi Elena, fetiţa unei prietene, obosiţi de umblătura prin târg.
Am cumpărat mai puţin decât altădată. Din varii motive. :D Culmea e că am vrut să luăm nişte cărţi anunţate şiiiiiii ghi-ni-on. Nu le-am găsit la standurile editurilor cu pricina. E vorba despre două cărţi de Mihai Vklvsk (Vinea) şi una de Felix Nicolau (Tritonic).
În ultima, ANTICANONICE,
a apărut o cronică stresată la cartea mea din SDU.
1. I-am zis lui Mihail Vakulovski că o să ajung la lansarea cărţilor lui, chiar dacă am de mers la nunta colegului meu de serviciu, Robert. Întâi la Târg şi după la nuntă. Zis şi făcut. Nu tu coafură, nu tu dichiseală, spre bucuria lui Florin, că na, promisesem. Numai că lansarea aşa şi n-a avut loc. În schimb am făcut poze cu autorele, care, după cum vedeţi, în ciuda tuturor întâmplărilor, şi-a păstrat buna dispoziţie.Cătălina, Mihai cu Tiukul pe chept şi Florin cu ochelarii pe ochi. ( În zare, Moni Stănilă)
Cătălina cu Mihai şi Carmina
La standul Vinea, Chris Tănăsescu se dădea în spectacol.
Mihai m-a întrebat dacă eu pot aşa. Nu ştiu dacă aş putea recita chiar în halul ăsta. Aş risca să apar ca un Gherasim Luca la genul feminin. Dar o să încerc să minunez lumea sâmbătă, la Timişoara, la cenaclul Pavel Dan, unde am fost invitată să citesc din cartea mea nouă cu gaura veche...
Dar să revenim la Târg. Aceasta este pictoriţa Cristina Radu, care a făcut nişte desene minunate la cărţile pentru copii Gulii verzi in ţara pisicilor şi Motanul invizibil de Grete Tartler. Ţine în mână o turtă dulce, pe care tocmai intenţiona s-o mănânce. Că murea de foame. O primise la o lansare. Era tristă că trebuia s-o sacrifice, dar, vorba aia, foamea dă pe de-a dreptul.Ca să rămână şi ea cu o aminitire, i-am propus să îi fac o poză cu personajul:
Sanda Watt şi alţi preţuitori de artă caldă:
După toată aventura, am alergat într-un suflet la nuntă. Ca bonus, vă ofer poze cu fericiţii:
S korablea na bal
(Fularul oranj l-am primit de la Andreea de ziua mea. Mi l-a dat la târg.)
Robert cu Iuliana. Noi eram încă la târg...
Şiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii BONUS Nr2Mirele înainte de "dar".
Am sperat că o să pot ajunge la Festivalul de Literatură de la MŢR, dar, din păcate, aşa şi nu mi-a fost dat. Am ratat astfel întâlnirea cu prozatorul rus neobolşevic Zahar Prilepin. În consecinţă, am ratat să îi pun câteva întrebări incomode “naţbolului”, pe care le-am păstrat pentru Vasile Ernu. (Vasile a zis că nu e supărăcios şi îl pot întreba orice) Prezent inclusiv pe coperţile revistelor lucioase din Rusia, Prilepin reprezintă, în viziunea mea, “glamourizarea” terorii. Fiecare ţară cu eroii (şi scriitorii ei), numai noi cu ai noştri.
Fragment de Roman scris în tramvaiul 23
Stăteam la una dintre terasele târgului cu doi poeţi din tânăra generaţie, două fete încă necunoscute publicului amator de poezie, dar promiţătoare la toate capitolele şi un critic literar de primă mână, care vroia să facă impresie. Poeţii - cam slăbănogi. Criticul însă trona înalt, păros şi bine făcut în capul mesei. Preţurile la băutură şi mai ales la mâncare te cam pocneau la buzunare. Probabil, patronii restaurantelor îşi închipuiau că toţi cei veniţi la târg trăiesc precum directorii de edituri. Aşa că îmi luasem doar o bere, străduindu-mă să trag de ea cât mai mult. Criticul literar o termina deja pe a treia şi se dezlănţuise. Scăpase şi de ticul verbal pe care-l avea. Gesticula. Îşi aranja periodic ochelarii. Îşi netezea ciocul. Era chiar simpatic, cu tot cu glumiţele şi aluziile lui care lăsau să se înţeleagă că oftează după el toată componenta feminină a Facultăţii de Litere. Mă deconectasem involuntar şi proptisem cu privirea un stand al editurii Arc ce închiriase spaţiul de vizavi.
Primul lucru care mă trezi la realitate fu mirosul. Acesta are întotdeauna asupra mea o putere miraculoasă. Probabil că şi golit de măruntaie, proaspăt îmbălsămat şi întins strună în sicriu, voi fi încă bântuit de mirosuri. Izul de tămâie, busuioc, formalină, floare de crin, se va îmbiba în pânza albă, subţire de bumbac ce-mi va acoperi trupul înţepenit. Femeile îşi vor apleca deasupra mea sânii parfumaţi, îmi vor săruta iconiţa de pe piept şi mă vor face să regret că părăsesc această lume, în care mirosurile sunt pentru mine alfa şi omega, beta şi gama, pi pe doi şi radical din paişpe.
Mirosul cu pricina venise o dată cu o tânără zveltă, cu ochii sclipitori şi gura cărnoasă, care răspândea în jur un parfum Givenchy de-ţi venea să-ţi iei cîmpii sau s-o iei pe ea şi s-o duci undeva.
Criticul tocmai începuse să povestească istorii deocheate despre fetele care erau gata de orice pentru o cronică de întâmpinare. Mai că nu mă pufni râsul. Îmi amintisem pe dată de vremea când aveam inspiraţie şi publicam periodic pe poezie.ro poeme ce conţineau cuvinte vulgare, cronici ale evenimentelor culturale din urbe şi comentarii răutăcioase în subsolul textelor celor mai sexoase fete de pe site. Făcând o simplă comparaţie între numărul poetelor tinere cu volume publicate şi numărul fetelor care îşi vărsau amarul pe poezie.ro, aşteptând o părere despre opusurile lor, dar mai ales o mângâiere, fie ea şi virtuală, reputatul critic nu-mi ajungea nici la degetul cel mic. Căci, dacă ardeam de dorinţă să mă transfer din virtual în viaţa reală, puteam s-o fac cât ai zice “critic literar”.
Tânăra parfumată cu Givenchy se aplecă peste masă şi îi întinse criticului proaspătul ei volum, oferindu-ne priveliştea a doi sâni tari şi fragezi.
Ce-or mai face oare cunoscutele mele de pe poezie.ro? De când cu serviciul ăsta nou, nu mai am timp de nimic. Îmi plăcea mai ales o tipă cu nickname-ul Sân Bizar, unii îi mai ziceau şi Zanzibar. Am agăţat-o pe messenger şi, după mai multe nopţi de discuţii filozofice şi partide de sex virtual, am invitat-o la un cenaclu literar la Backstage. Venise îmbrăcată într-o bluză albă, toată numai găurele. Ei, dacă ar fi văzut-o atunci criticul literar, i-ar fi ticluit pe loc o cronică, chiar dacă Sân Bizar n-ar fi scris în viaţa ei un poem, ci doar rânduri lacrimogene postate la rubrica “personale”. Cămaşa de zale ultrafină cădea peste sânii ei ce luminau galbeni exact ca gutuiele din melodia cu “lampă la fereastră pentru iarna noastră”.* Începând cu seara aceea, Sân Bizar îmi luminase viaţa timp de-o iarnă şi-o vară. Putea să mă scoată liber din minţi doar cu mirosul sânilor. Şi-i arătase, cică, o dată pe webcam şi toată lumea din lista ei de messenger s-a convins că da, erau într-adevăr nemaipomeniţi. Fusese atunci votată unanim pe forumul hyperliteraturii şi devenise, fără probleme, membrul cu cele mai mari ţâţe al celui mai nou şi liber site literar, mai ales că poza ei din pagina de autor chiar corespundea realităţii. De realitatea aia mă bucuram fără neruşinare eu. Sân Bizar este zâna cu care am experimentat toate fanteziile mele legate de sâni şi nu numai.
Când m-am plictisit, am început să caut altceva. Fete fără poze în pagina de autor. De obicei, fetele urâţele nu-şi afişau pozele, nici măcar prelucrate în photoshop, ci mai degrabă chestii haioase luate de pe net. Uneori, reuşeau chiar să mă incite rău de tot, pentru că se ştie: fetele urâte sunt inteligente şi inventive. Aşa că locul lui Sân Bizar fu luat de o fătucă negruţă, cu sânii ca două întrerupătoare, dar deşteaptă foc şi, pe deasupra, expertă în sex oral.
Gândurile îndreptate spre aventura mea bizară mă îndepărtaseră cu totul de subiectul discuţiei de la masă. M-am ridicat mi-am împleticit picioarele spre ieşire. Rucsacul plin cu cărţi îmi cam rodea umerii. Fusese o zi reuşită. Pe lângă cele cumpărate, şterpelisem trei cărţi de la Polirom, două de la Humanitas şi una de la All. Ultima nu că m-ar fi interesat prea tare, dar îmi căzuse sub mână, arăta bine şi avea o super copertă roşie, lucioasă. Mai ştii, poate îmi va prinde bine la vreo zi de naştere.